Pencere Temizliği

Evin vitrini sayılan pencerelerin temizliğine özen gösterilmelidir. Pencere temizliği nasıl yapılır?

Pencerelerin temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı, temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.

Pencerelerin dış etkenlerden alacakları zararı en aza indirgemek için, pencere iç ve dış yüzeyleri ortalama 15 günlük periyotlarla temizlenmelidir. Temizleme işlemi ne kadar geciktirilirse pencerenin temizlenmesi o kadar zorlaşmakta ve üzerindeki olumsuz durum hava kirliliğine bağlı olarak artmaktadır. Pencerelerin temizliğinde; aseton, metilen klorit, tiner ,gaz yağı, benzin, motorin v.b. gibi solvent türü malzemeler, katı partiküller (parçacıklar) içeren toz veya sıvı deterjanlar, temizlik teli, zımpara gibi çizecek malzemeler kullanmayınız.

Pencere Temizliği Nasıl Yapılır?

  • Pencerenizi silmeden önce çerçevelerini temizleyin. Pencere çerçevelerini içten dışa doğru silin. Daha sonra pencere camlarını silebilirsiniz.
  • Pencereleri silerken direkt güneş ışığı almamasına dikkat edin. Direk güneş ışığı alan camları ıslak bezle sildiğinizde, bezin değdiği yerler çabuk kuruyacağı için camda leke bırakacaktır.
  • Camlarınızın parlamasını istiyorsanız sirke, su ve gazete kağıdı ile silin. Sirkeli su ile sildiğiniz camları daha sonra gazete kağıdı ile kurulayın. Camlarınızın gözle görülür bir şekilde parladığını fark edeceksiniz.
  • Camlarınızda leke kalmasını istemiyorsanız, camlarınızı mikrofiber bezler ile silebilirsiniz.
  • Profillere yapışmış boya, harç gibi maddeleri kazımadan özenle temizleyin.
  • Deterjanların partiküllü olmamasına dikkat edin. Sıvı olan deterjanları tercih edin.
  • Çözücü ve ağartıcı malzemeler kullanmayın.
  • Pencerelerin su tahliyesi sağlayan bölümlerini de temizletin. Yoğun yağışlı günlerde bu kanalların daha işlevsel olmasını sağlarsınız.
  • Pencere temizliğini özenli bir şekilde yaptığınızda pencerelerin, kullanım süresini de arttırmış olursunuz.

Kolay gelsin.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu