Peteklerin Havası Nasıl Alınır?
Peteklerin havası nasıl alınır? Havası alınarak peteklerin daha iyi çalışması sağlanabilir. Peteklerin havası alınırken kombi açık mı olmalı?
Petek düzgün ısınmıyorsa sorun peteklerin hava yapmış olması olabilir.
Kolay Yöntemle Peteklerin Havası Nasıl Alınır?
Petekleri kontrol edin. Peteğin üst kısmı soğuk, altı kısmı sıcaksa peteklerin hava yapmış olabilir. Eğer herhangi bir teknik sorunu yoksa (bozuk değilse vs.) peteklerinizin havasını alarak daha iyi çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Bir radyatör anahtarı bulun. Peteğin bir ucunun üstünde küçük bir vana olup olmadığına bakın. Bu vanada, genellikle vanayı ayarlamak için döndürülebilen küçük bir kare uç olacaktır. Radyatör anahtarları, radyatör vanalarını açmak ve kapatmak için tasarlanmış metal aletlerdir. Valfiniz için doğru boyuta sahip bir radyatör anahtarı bulun veya alternatif olarak uygun bir tornavida kullanın. Bazı petekler, düz uçlu bir tornavida ile açılabilecek bir valfe sahiptir. Bu durumda radyatör anahtarına ihtiyacınız olmaz.
Havayı almadan önce kombi açık olabilir. Fakat eğer merkezi ısıtma kullanıyorsanız petek üzerinde yer alan ısı pay ölçer valfini kapatın. Hatta peteklerin havasını almadan önce tüm peteklerin soğuk olması gerekir. Isı pay ölçer valfini kapatın ve peteklerin soğumasını bekleyin.
Peteğin vanalarını açın. Peteğin hem giriş hem de çıkış vanalarının “açık” konuma getirildiğinden emin olun. Ardından, radyatör anahtarınızı (veya tornavida) peteğin üst tarafındaki hava alma valfindeki hava alma vidasına takın. Valfi açmak için vidayı saat yönünün tersine çevirin. Petekten hava çıkarken bir tıslama sesi duymalısınız.
Peteğinizden hava çıkarken, muhtemelen hava alma valfinden su çıkacaktır. Damlaları yakalamak için peteğin altına bir mutfak havlusu veya bezi tutun. Alternatif olarak, küçük bir kase veya tabak kullanın.
Petekten su çıkması bitene kadar (ya da su fışkırarak çıkmamaya başlayana kadar) bekleyin. Ardından vanayı ters yöne çevirerek kapatın. Tam olarak çevirdiğinizden emin olun. Ardından peteğin üstündeki suyu bezle silin.
Bu işlemi tüm peteklere uygulayın. Sorun tek petekte olsa bile, diğer peteklerin de havası alınmalıdır.