Piknik Sepeti Nasıl Hazırlanır?
Açık havada tazelenmenin, eğlenmenin, yemenin, içmenin de vakti geldi. Şehrin kalabalığından uzaklaşıp ormana gitmeye ne dersiniz?
Büyük şehirlerde insan kalabalığından bunalanlar ve kalabalık bir yerde yaşamıyor da olsa doğayla bütünleşmek isteyenler yaz aylarında ormana kaçıyorlar. Güzel havaları ağaçların serinliğinde karşılayıp biraz dinlenmek için piknik iyi bir fırsat olabilir.
Öncelikle içine yiyeceklerinizi koyabileceğiniz bir piknik sepeti edinin. Üzeri kapaklı hasır sepetler ideal bir seçim olacaktır. Piknikte bile olsanız şık bir ortama önem veriyorsanız; çimenlerin üzerine sermek üzere bir örtü ve örtünüze uygun peçeteler seçin.
Sepetinizi hazırlamada ikinci aşama, kendinize bir “yiyecek konsepti” belirlemektir. Asla yapmamanız gereken bir hata; sepetinizi gereğinden fazla ve ağır yiyeceklerle doldurmaktır. Yemek konseptinizi, pikniğe katmak istediğiniz ortama paralel olarak seçebilirsiniz. Ailecek ya da kalabalık bir arkadaş grubuyla gidiyorsanız, sepetinizi önceden hazırlamış olduğunuz mini sandviçler, meyve ve içecekle doldurabilirsiniz.
Seçeceğiniz meyve elma, çilek, muz, ananas; tatlı olarak da ev yapımı veya hazır kurabiyeler, kekler ve güneşte eriyip her yeri mahvetmeye sebep olmayacak çikolata seçenekler arasındadır. Daha yemek ağırlıklı bir sepet tercih ediyorsanız; kuru köfte, zeytinyağlı dolma, sosis ve ekmek gibi kombinasyonlar yapmanız da mümkün.
Sepetinizi bol bol peynir çeşidi, baget ekmeği, kuru meyve ve ceviz, badem gibi kuru yemişler, meyve olarak da güzel iri üzüm salkımlarıyla da doldurabilirsiniz. Dilerseniz daha önceden mini sandviçler ve kanepeler de hazırlayabilirsiniz. Eğer alkol kullanıyorsanız, içecek olarak şarap tercih edebilirsiniz. Alkolsüz içecek olarak da tavsiyemiz, gazlı içeceklerden ziyade meyve suyu almanızdır.
Sepet gereksiz eşyalarla dolu olursa, gün boyu size yük olarak eşlik edecektir. Bu yüzden gerekli ve doğru bir piknik sepeti hazırlamak oldukça önemli.
Piknik Sepeti Hazırlığı
- Mangal için beyaz et tercih ediyorsanız, kanat, pirzola ve but iyi bir seçim olabilir. Kırmızı etin pişme süresi daha uzun olduğundan beyaz et daha pratiktir.
- İçecekleriniz yol üzerinden temin ederek soğuk kalmalarını sağlayabilirsiniz. Böylece yükünüz de hafifler.
- Mümkünse mini soğutucu edinerek içecekleri soğuk tutma sorununu aşabilirsiniz.
- Piknik örtüsü, yere sermek için örtü ve minik yastıklar almayı ihmal etmeyin.
- Hamakla günü daha da keyifli hale getirebilirsiniz.
- Piknik sepetinde; kağıt tabak ve bardak, plastik kaşık, çatal, bıçak, peçete ve ıslak mendil bulunmalıdır.
- Mangal, mangal ızgarası, maşa, kömür, kuru tahta ya da kozalak, çakmak, tutuşturmak için gazete ya da kağıt parçaları da yine yanınıza almanız gerekenlerden.
Aperatifler
Siz mangalla uğraşırken acıkalar olabilir. Evden götüreceğiniz aperatiflerle açlığı yatıştırmanız mümkün. Özellikle gün boyu sürecek pikniklerde akşam saatlerini de düşünmekte fayda var.
Patates salatası, makarna salatası, domates, yeşil biber, havuç ezme, zeytinyağlı dolma ve meyveler ile küçük aperatifler hazırlayabilirsiniz.
Piknik sonrası çevreyi temizlemeyi ihmal etmemelisiniz. Bunun için yanınızda çöp poşeti, ıslak mendil bulundurmalısınız. Çevreye özen göstermelisiniz.