PVC Pencere Temizliği Nasıl Yapılır?

PVC pencereler genellikle beyaz renkli olduğu için çabuk kirlenir ve zor temizlenir. Ancak biraz pratik bilgiyle, kolay bir şekilde PVC pencere temizliği yapabilirsiniz.

PVC pencere ve kapılar iyi yalıtıma sahip olması, uzun yıllar dayanarak bakım gerektirmemesi, düşük maliyeti sebebiyle tercih edilen bir yapı malzemesidir. PVC pencere ve kapıları uzun yıllar kullanabilmek için bakımını düzenli yapmalısınız. Montajından sonra varsa sıva ve boya tadilatları yapılmalıdır.

PVC pencere ve kapıların koruyucu bandı bulunmaktadır. Montajdan sonra bu bandın çıkarılması gerekir. Uzun süre sıcağa ve güneş ışığına maruz kalan bant, yüzeye çıkmayacak şekilde yapışabileceğinden çıkarma işlemini serin havalarda yapmanız önerilir. Uygun hava koşulları yoksa 55 dereceye kadar ısıtılmış ince bir yağ bant yüzeyine sürülür ve 4-5 saat bekletilip sonra çıkartılabilir.

PVC’lerin Bakımı:

  • Boya işlemleri sonucunda pencereye boya bulaşması durumunda bunun hemen silinmesi gerekir. Fakat bu işlem sırasında sertçe kazıma yapılmamalıdır.
  • Temizlerken kullanılan deterjanların fazla partiküllü olmamasına dikkat edilmelidir.
  • Temizlikte sıvı veya krem deterjanlar tercih edilmelidir.
  • Metal  içerikli su veya sabunla temas edilmemelidir.
  • PVC sistemleri çözücü veya ağartıcılarla temizlenmemelidir.

PVC Yüzeydeki Terlemeyi Engellemek İçin:

  • Oda ısısı 20-22 derece civarında olmalıdır.
  • Fazla buhara maruz kalmamasına dikkat edilmelidir. Mutfakta hava aspiratör ile tahliye edilmelidir.
  • Banyo, tuvalet gibi yoğun su kullanılan yerlerde havalandırma yapılmalıdır.

PVC kapı ve pencerlerinizi uygun bakımla uzun süre kullanabilirsiniz.

PVC Pencere Nasıl Temizlenir?

  1. PVC pencereleri temizlerken, partiküllü temizleyiciler yerine sıvı ya da krem temizleyicilerin kullanılması önemli olduğu gibi, çözücü ya da ağartıcı maddelerin kullanılmaması da önemlidir.
  2. Yeni takılan PVC pencerelerin temizliği için bol su kullanılması ve toz ya da kum taneciklerinin yüzeyden arındırılması önemli olduğu gibi, periyodik temizliğin de sık yapılması gereklidir.
  3. Pencere temizliği yaparken, öncelikle çerçevelerin temizlenmesini önemlidir. Temizliğe camlardan başlamak, çerçeveleri silerken, camların yeniden kirlenmesine yol açar.
  4. PVC pencerelerde, özellikle dış tarafta kalan bölüm sık kirlendiğinden, temizlik işleminin sıklıkla yapmanız önemlidir. Temizliğin geciktirilmesi, hem temizliğin daha yorucu olmasına ve daha fazla zaman almasına yol açacaktır.
  5. Pencere çerçevelerini silerek temizlik işlemi yapılabileceği gibi, yıkayarak da temizlik sağlayabilirsiniz. Temizliği uzun süredir yapılmayan çerçeveler için bezle silmek yerine, fırça ile yıkama yapmak çok daha etkili bir yöntemdir.
  6. Pencere camlarını sert bir bezle silmek ya da lekeleri metal, cam gibi çubuklarla çıkarmaya çalışmak camların çizilmesine neden olur. Bu nedenle temizlik işlemi yumuşak bir bezle yapmalısınız
  7. Çamaşır suyu kullanmak, PVC pencere çerçevesinin sararmasına yol açabileceğinden, tercih etmelisiniz
  8. Sararmış pencere çerçeveleri için sıvı krem temizleyiciler ya da yağ sökücüler kullanabilirsiniz.

PVC pencere çerçevelerini ve camları temizlerken, mikrofiber bez kullanmanız ve kurulama işlemini etkili bir şekilde yapmanız da son derece önemlidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu