Şarjlı El Süpürgesi Bakımı ve Kullanılması

Şarjlı el süpürgesi büyük temizlik gerektirmeyen alanların temizlenmesinde karşımıza pratik bir yöntem olarak çıkıyor.

Yüzeydeki gevşek kirlerin vakumla alınmasını sağlayan araçlara şarjlı el süpürgesi denir.

Şarjlı El Süpürgesi Nasıl Kullanılır?

Bu süpürgeler, kullanım öncesi elektrik ile şarj edilir. Aracın içinde şarj olabilen piller vardır. Kullanım sırasında bu piller, aracın çalışmasını sağlar. Şarjlı el süpürgeleri, sert ve yumuşak zeminler üzerindeki sıvı ve kuru kirlerin alınmasında kullanılır. Şarjlı el süpürgelerinin, kir vakumlama kapasiteleri azdır ve geniş alanların temizliği için yeterli değildir. Bu nedenle, lokal temizlikler için kullanılmaya daha uygundur. Dolu kül tablasının yere düşmesi sonucunda, etrafa dökülen küllerin temizlenmesi lokal temizliğe örnek olarak verilebilir. Yüzey üzerinde oluşan az miktardaki kirin daha hızlı, daha estetik, daha pratik ve daha sessiz alınabilmesini sağlayan bu süpürgeler, kolay temizlik için önerilir.

Cihaz kullanım alanını genişletmek ve işi kolaylaştırmak amacı ile iki değişik emiş ağzına sahiptir. Koltuk araları, radyatör peteklerinin araları gibi yerleri temizlemek için kısa emiş borusunu emiş ağzına iyice oturacak şekilde takmak yeterli olacaktır. Ulaşılması zor olan yerlerin temizliğinde uzun emiş borusunu kullanılır. Ancak bu aksesuarı kullanmak için emiş ağzına önce kısa emiş borusu, daha sonra uzun emiş borusu takılır. Bu durumda kısa emiş borusu ara bağlantı elemanı vazifesini görecektir. Islak yüzeyleri temizlemek içinse yumuşak plastikten yapılmış emiş ağzı kullanılır. Islak yüzeyler için tasarlanan emiş ağzı cihazın emiş ağzına bağlanarak kullanılabilir.

Şarjlı El Süpürgesi

Şarjlı El Süpürgesi Çeşitleri

Kuru vakum yapan: Bu modeller, sadece yüzeydeki kuru kirleri temizleyebilir. 15 dakika çalışma süresi vardır.

Islak-kuru vakum yapan: Bu modeller ise, yüzeydeki hem sıvı hem de kuru kirleri alabilir. Sıvı kir alma haznesi ile kuru kir alma haznesi ayrıdır ve 15 dakika çalışma süresi vardır.

Şarjlı Süpürge Nasıl Temizlenir?

Şarjlı el süpürgesinin dayanıklı olmasını için kullanım ve temizliğine önem vermelisiniz. Şarjlı el süpürgesini kullanırken ve temizlerken dikkat etmeniz gerekenler:

Süpürgeyi ilk kez kullanıyorsanız, aldıktan sonra aralıksız olarak 16 saat şarj edin. Makinenin performansının düşmemesi ve uzun süre kullanabilmeniz için, her kullanımdan sonra toz haznesini temizleyin. Makineyi tekrar şarja takmadan önce, toz filtresini temizleyin. 

Makineden verim almak istiyorsanız, süpüreceğiniz yere uygun olarak süpürgenin başlığını değiştirin. Koltuk araları ve radyatör peteklerinin aralarını temizlemek için kısa başlığı kullanabilirsiniz. Ulaşılması zor olan yerlere yetişmek için uzun emiş borusunu takabilirsiniz. 

Islak yüzeyleri temizlerken, verimli sonuç almak için, yumuşak, plastik başlık kullanmayı tercih edin. Süpürgenin filtresini belirli aralıklarla söküp, bez olan kısmını bol suyla yıkayın. Yerine takmadan önce iyice kuruduğundan emin olun.  Makinenin su ile temas etmesinin sakıncalı olan kısımlarını, nemli bir bezle sildikten sonra kurulayın. 

Şarjlı El Süpürgesi Bakımı

Süpürgenin hazne içindeki toz filtresi, yıkanabilir özelliğe sahiptir. Kirle dolan hazne boşaltıldıktan sonra toz torbası yıkanmalı ve iyice kurutulduktan sonra kullanılmalıdır. Araç, nemli bir bezle sık sık temizlenmelidir.

Filtreyi belirli aralıklarla söküp bez olan kısmı bol suyla yıkanabilir. Ancak yerine takmadan önce iyice kurumuş olmasına dikkat edilmelidir. Cihazın ana gövdesi kesinlikle suya sokulmamalı, nemli bir bezle silip kurulamak yeterli olacaktır. Cihazla kesinlikle sıvı emme işlemi yapılmaz, ıslak yüzeyler süpürülmez.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cihaz, pratik kullanımıyla özellikle kısa süreli ve küçük çaplı temizleme işlemlerinde yüksek bir performans sunar. Cihaz ilk kullanımdan önce tamamen şarj edilmediği için, 16 saat boyunca aralıksız bir şekilde şarj edilmelidir. Bu işlem için cihaz şarj ünitesi üzerine oturttuktan sonra ünitenin fişli adaptörünü prize takmak yeterli olacaktır. Eğer adaptör, fişi prize iyi oturmamışsa ya da cihaz şarj adaptörüne iyi oturmamışsa, cihaz üzerindeki şarj gösterge ışığı yanmayacaktır. Bu durumda parçaların yerlerine iyice oturması sağlanmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu