Sonbaharda Bahçe ve Balkonda Yetiştirebileceğiniz Sebzeler
Sonbahar mevsiminde sarımsak, soğan, ıspanak gibi bitkileri balkon ya da saksıda yetiştirerek kendi bahçenizi oluşturabilirsiniz.
1. Sarımsak
Sarımsak yetiştirilmesi açısında en zahmetsiz sebzedir.Kış mevsiminde sarımsağın dişlerini toprağın 6 cm kadar derinine ekleyerek yetiştirebilirsiniz. Sarımsak yetiştirme hakkında daha detaylı bilgi almak için: Evde Sarımsak Yetiştirme
2. Soğan
Soğan da sarımsak gibi kış mevsiminde yetiştirebileceğiniz bir bitkidir.Soğanı bahçenizde yetiştirebileceğiniz gibi balkonunuzda saksınızda yetiştirebilirsiniz . Soğan için en uygun ekim zamanı eylül ekim aylarıdır. Soğan, toprağa 6-7 cm mesafe bırakılarak, düz bir hat şeklinde ekilmelidir.
Soğan yetiştirirken dikkat etmeniz gerekenler hakkında detaylı bilgi almak için: Soğan Yetiştirme
3. Ispanak
Ispanak kış aylarında en sık tüketilen yada sebzelerden biridir.Yetiştirilmesi kolay ıspanak bahçe ya da terasta ekilebilir. Ispanak tohum olarak ekilir. Ancak bu tohum aslında yalancı bir meyvedir. Ispanağı bahçenize ekerken, tırmıkla toprağı düzleştirdikten sonra, tohumları toprağın üzerine serpiştirerek, ekim yapabilirsiniz.
Ispanak yetiştirme ile ilgili detaylı bilgi almak için: Ispanak Yetiştirme
4. Şeker Bezelyesi
Şeker bezelyesi kış mevsiminde yetiştirebileceğiniz bir sebzedir.Şeker bezelyesi kış aylarında çok kolay yetişen sebzeler arasındadır.Fazla ekim alanı gerektirmediğinden,küçük bahçelerde yada balkonlarda yetiştirilebilir. Bezelye tohumları ekilmeden bir gün önce çimlendirilmelidir. Tohumların bir gün suda nemli bir bez içerisinde bekletilmesinin ardından, toprağın 3-4 cm altına ekilebilir.
Şeker bezelyesi yetiştirirken dikkat etmeniz gerekenler noktaları öğrenmek için: Bezelye Yetiştirme
5. Marul
Sonbahar aylarında yetiştirilebilen sebzeler arasında yer alan marul, tohum olarak ekilir. Marul tohumları özel çimlendirme kabı kullanılarak, tohumlar üst üste gelmeyecek şekilde ekilmelidir.
Marul yetiştirme konusunda detaylı bilgi almak için: Marul Yetiştirme
Sonbahar mevsiminde evinizde ya da bahçenizde kendi sebzelerinizi yetiştirerek, hem organik beslenebilir hem de üretim yapabilirsiniz.