Sürdürülebilir Teknoloji ile Banyoda Su Tasarrufu

Yapılan araştırmalara göre suyun çoğu banyoda tüketiliyor. Markalar sürdürülebilir teknoloji ile banyoda su tüketimini azaltmayı amaçlıyor.

Dünyaya uzaydan bakıldığında, gezegenimizin yüzeyinin yüzde 70’inden fazlasının su ile kaplı olduğu görülüyor.  Ancak, toplam su hacminin sadece yüzde 2,5’i tatlı sudan oluşuyor üstelik bunun da büyük kısmı kar ve buz içinde hapsolmuş, donmuş halde bulunuyor.

Yüzde 0,3’ünden biraz azının tatlı sudan oluşması da su tasarrufunun neden bu kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Bu hayati kaynağın sağduyulu şekilde yönetilmesi için, insanoğlu da günlük yaşamımızda önem kazanmaya devam edecek çok sayıda teknoloji geliştiriyor.

Suyun çoğu banyoda tüketiliyor

Haneler, küresel su tüketiminin yaklaşık onda birini oluşturuyor. İnsanlar suyu her gün çamaşır ve bulaşık yıkamanın, yemek yapmanın ve su içmenin yanı sıra kişisel hijyen, evlerini temizlemek ve bahçelerini sulamak gibi farklı nedenlerle kullanıyor.

Suyun çoğunun duş ve banyo, el yıkama ve tuvalet yıkama gibi işler için kullanıldığı düşünüldüğünde, banyoda su tasarrufu sağlayan teknolojilerin kullanımı da özellikle önem kazanıyor. Su akışı, performans ve konfordan taviz vermeksizin her su çıkış noktasında sınırlandırılabiliyor.

Banyoda su tüketimini azaltmak mümkün:

  • 5 dakikalık duşta yaklaşık 60 litre su harcanır. Duş alırken suyu sürekli açık tutmayın.
  • Küvetin içine su doldurarak banyo yapmak gereksiz su tüketimine sebep olur. Ortalama bir küvet 100 litre suyla dolabilmektedir.
  • Çamaşır makinesini tam doldurmadan çalıştırmayın.
  • Küvetin içine su doldurarak banyo yapmak gereksiz su tüketimine sebep olur. Ortalama bir küvet 100 litre suyla dolabilmektedir.
  • Banyo bataryalarınızı tasarruflu olanlardan seçin. Fotoselli bataryalar önerilir.
  •  Hortum ve armatürün arasında suyun akışını kontrol eden debi denen araçtan takın. Böylece tazyikli su akışını engellemiş olursunuz.

Banyo ürünleri alırken tasarruf sağlayan modellere yönelmek gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu