Tarhana Yapımı Atölyesi

“Gerçek gıdalar ve kaybolan tatlar” üzerine araştırmacı yazar olarak çalışan ve kitaplar yazan İpek Kuşçu ile fermente gıdalar üzerine uygulamalı tarhana yapımı atölyesi yapılacak.

Kış aylarını sağlıklı bir şekilde geçirmek için kalmak en eski ve en yaygın geleneksel fermente gıda “tarhana” ya odaklanılacak. Yanına da kış aylarında iç ısıtan bir probiyotik içecek olan “Kvass” yapılacak.

Tarhana yapımı dendiğinde akla sadece çorba olarak geliyor olsa da, aslında bir sebze saklama ve koruma metodu. Bu atölyede, tüm Anadolu’da yaygın ve her yöreye göre değişen içeriği ile şifa dolu en eski kuru çorba olan tarhanayı tarihçesinden başlayarak, genel yapısı, besin değeri ve ilginç çeşitleri ile daha yakından tanıma fırsatı bulunacak. Tarhana yapımı, sadece yazdan kışa değil, aslında tüm mevsimlerde de uygulanabilir.

Atölyenin ilk kısmında İpek Kuşçu’dan “kış tarhanası” yapımı öğrenilecek. Sonrasında da pancarla yapılan fermente bir içecek olan Kvass yapımına geçilecek.

Yaklaşık iki saat sürecek olan atölyede her iki gıdanın da özellikleri ve yapımı tecrübe edilecek. Lakto fermente metoduyla kvass yapımı öğretilecek. Ayrıca dileyen atölye katılımcıları, İpek Kuşçu’nun atölye sırasında yapacağı tarhana hamurundan alıp, evlerinde kendi deneyimlerine başlayabilecekler.

25 Şubat Cumartesi günü Saat 10.30-12.30 arası yapılacak atölye hakkında bilgi almak ve katılmak isterseniz info@ekbicyeic.com adresine 22 Şubat 2017’a kadar bir e-posta göndermeniz yeterli. Atölye min. 10 – max. 16 kişi ile sınırlı ve 80 TL ücretlidir.

İpek Kuşçu Kimdir?

Çocukluğundan bu yana süren mutfak aşkı onun asıl işi oldu. 2006 yılından bu yana Gerçek Gıdalar ve Kaybolan Tatlar üzerine araştırmacı yazar olarak çeşitli yayın gruplarında tarifleri ve araştırmaları ile yer alıyor. Tek başına sürdürdüğü çocukları “Gerçek Gıda”ile tanıştırma ve uygulamalı öğretme çabası İlk kez Özel bir Anaokulları bünyesinde iki yılı aşkın süre ile “Gerçek Gıda” eğitimleri verdi.

Aynı zamanda Çocuk İstanbul İnformel Eğitim bünyesinde çocuklar ve ailece yapılan “Mutfak Atölye” çalışmalarını yürüttü.

Slow Food Fikir Sahibi Damaklar bünyesindeki “Fikir Sahibi Çocuklar” çalışmalarını kurucularındandır “Gerçek Ekmek” seri atölyelerini ve yine Slow Food Fikir Sahibi Damaklar ”Lüfer yok olmasın” kampanyası “Anne Bak Lüfer” atölyelerini yaptı. Borusan Studyo-X bünyesinde “İstanbul lezzet haritası” seri atölyelerini ve YGA Liderlik Okulu (Young Guru Academy ) YGA Yıldızları ile gerçek gıda atölyeleri gerçekleştirdi.

Emine Şahin ile “Gerçek Ekmek” “ kitabı tüm ekşi maya ve ekmek tarif ve uygulamalarını ve Hayy yayınlarından çıkan”Abur Cubura En Güzel Alternatifler” kitabının yazarıdır. 3 yıldır üzerinde çalıştığı lakto fermente uygulamaları içeren kitabı yakın zamanda piyasaya çıkacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu