Tente Seçimi Nasıl Yapılımalı?
Genellikle güneşten korunmak için bir yerin üzerine gerilen bez, naylon gibi malzemelerden yapılan örtülere tente adı verilir.
Sıcak havaların yaklaşmasıyla birlikte güneş teras, balkon ve bahçelerde de etkisini göstermeye başlıyor. Güzel havaların keyfini çıkarırken aynı zamanda güneşin zararlı etkilerinden de korunmak için tente iyi bir tercih olabilir.
Balkon, teras ya da bahçenize tente yerleştirecekseniz, mekanın gün ışığından ne kadar yararlanmasını istediğinize karar verin. Günün farklı saatlerinde, gün ışığı şiddetinin ve yönünün farklı olduğunu unutmayın.
Tente Seçimi
Kasetli Tente
Kasetli tente, kış aylarında tenteyi kötü hava koşullarına karşı korur. Bu tenteler dış cepheye monte ediliyor. Az yer kapladığı için, estetik bir görünüm sağlıyor.
Raylı Sistem
Hem yaz, hem de kış mevsimi için uygundur. Bu tenteler genellikle katlamalı olarak açılıp, kapanırlar. Raylı sistemli tentelerin kış aylarında etrafı sürgülü cam ya da kristal mika ile kapatılabilir.
Standart Tente
Tenteler arasında en ekonomik olanıdır. Tavana ya da duvara monte edilmesi gerekir. Tek yöne açılabilir. Standart tentelere isteğe göre, güneş sensörü ya da uzaktan kumanda eklenebilir.
Şemsiyeler
Bu şemsiyelerin en büyük avantajı taşınabilir olmasıdır. Genellikle ahşap gövdeli ya da alüminyum olarak tasarlanır. Gölgeden ya da başlığından şeklini ayarlayabilirsiniz. Böylece günün her saati güneşten korunabilirsiniz.
Tente Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Tente seçiminde ene önemli unsurlardan biri tentenin hareketini sağlayan pistonlar. Makasları pistonlu tenteler daha uzun ömürlü olur ve sessizlik açısından tercih edilir.
- Sensörlü tenteler yağmurdan, güneşten ve rüzgardan tentenizin zarar görmez.
- Güneşi tam karşıdan alan mekanlarda tentenin ön kısmına yer alan güneşlikleri kullanmalısınız.
- Tente için en iyi kumaş; hava şartlarından etkilenmeyen, su geçirmeyen ve solmayan kumaşlardır.
- Tentede paslanmaz çelikten yapılmış olmalıdır.
Tentenizi Yenileyin
Kullandığınız tenteniz size sıradan ya da eskimiş görünüyorsa onu renklendirerek yenileyebilirsiniz. Tentenize yetecek kadar keten perdelik 3kumaş alın. Alacağınız kumaşı renkli ya da farklı desenlerde seçerek daha ilginç bir görünüm elde edebilirsiniz. Aldığınız kumaşı tentenizin boyutlarından biraz daha uzun olacak şekilde kesin.
Kesilen kumaşı, kumaşın fazla olan kısımları aşağıya doğru sarkacak şekilde, tentenizin üzerine gererek yerleştirin. Kumaşınızı iğne iplik yardımıyla, tentenizin üzerine dikerek sabitleyin. Tente üzerine sabitlenen kumaşın sarkan kısımlarını, bir makas yardımıyla, geometrik şekiller vererek kesin.
çok rüzgar alan 5 metrelik bir balkonum var rüzgar sebebiyle tente yaptırmaktan korkuyorum öneriniz nedir hangi cins tente önerirsiniz motorlu olabilirmi.