Teraslarda Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Teraslar üstü ya da yanları açık alanlar olduklarından yağmurlu havalarda suya maruz kalırlar.

Zemin kaplaması, kullanılan malzemeler ya da gider boruları iyi değilse, teraslar zamanla kullanılamaz hale gelebilir. Üstelik teras zemini bir tavan işlevi de gördüğünden su yalıtımı yapılmamış zeminler, zamanla alttaki daire için de sorun teşkil eder.

Teraslarda su yalıtımı, birkaç yöntem ile yapılmaktadır. Yalıtım için zemin kaplaması döşenmeden evvel zemin su geçirmeyen bir örtü ile kaplanabilir. Membran uygulamaları da iş için uygundur. Klasik membran, PVC membran veya epidiyel membranlar kullanılarak terasların kaplanması ve örtülmesi sayesinde su yalıtımı sağlanabilir.

Bunun dışından beton zeminin çatlaklarına ulaşacak kristal üretilerek, zeminin kendisinin suya karşı kilitlenmesi sağlanabilir.

Süzgeçlerin tıkanması veya aşırı miktarda yağış sebebiyle birikme ihtimali olan suyun, su yalıtmını aşamaması için havuzlama sistemi oluşturulmalıdır. Böylece zeminde su birikmesi durumundan suyun aşağıya iletilmemesi sağlanmış olur.

Dış cephe mantolama su yalıtımı da sağlamaktadır. Ancak bu işlemin teraslarda da uygulanmış olması gerekir. Su yalıtımı yapılmamış teraslardan su kolaylıkla duvarlar tarafından emileceğinden, ısı yalıtımı da tüm işlevselliğini yitirir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu