Tıkalı Lavabo Nasıl Açılır?
Kullanıma bağlı olarak lavabolar zamanla tıkanabilir ve tıkanan lavabo giderleri temizlik için büyük sorun oluşturur.
Gelişen teknoloji sayesinde artık tıkanan giderler için de çözümler üretiliyor. Tıkalı lavabo nasıl açılır sorusunun cevabı kimyasal ürünler olmak zorunda değil. Siz kimyasal madde kullanmaktan kaçınıyorsanız kendi yöntemlerinizi uygulayarak gider borularını, lavabolardaki tıkanıklığı kolayca açabilirsiniz.
Üstelik oldukça pratik olan yöntemleri kullanarak gider borusu tıkanıklığı sorunundan da kurtulabilirsiniz.
İşlemleri doğru sıraya göre ve azami dikkat göstererek uygulayın. Aksi durumda istemeyeceğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
Tıkanmalara tedbir alın
- Tıkanan her lavabo zor ya da kolay bir şekilde açılır. Fakat öncelikle önlem alarak tıkanmanın önüne geçebilirsiniz.
- Lavabonun içine çay taneleri atmayın.
- Bulaşıkları lavaboda yıkıyorsanız yemek artıklarına dikkat edin. Özellikle pirinç, bulgur taneleri olmak üzere diğer taneli besinleri çöp kutusuna atın.
- Aşırı yağlı bulaşıklar yıkadıysanız işiniz bittikten sonra lavaboya sıcak su dökün. Bu şekilde yağ donup gideri tıkamayacaktır.
- Arada bir küvet ya da lavabonun içine su doldurup pompayla basınç uygulayın.
Lavabo tıkanıklığını açarken yapılan yanlışlar
- Birbirinden farklı lavabo açıcı ürünler lavabonun gider borusunda kireç taşı gibi beyaz bir tabaka oluşturur, durumu içinden çıkılmaz bir hale getirir.
- Lavabo tıkandıysa kola ve benzeri maddeler dökerek açılmasını bekleyip zaman kaybetmeyin.
Tıkalı Lavabo Nasıl Açılır?
Karbonat sirke karışımı ile lavabo açma:
Tıkalı yere yarım bardak karbonat ile bir miktar sirke dökün. Ardından gidere kaynar su dökün. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayarak gideri açabilirsiniz.
Lavabo açma teli ile lavabo açma:
Marketlerden kolayca temin edebileceğiniz bu tel her şekle girebildiği için lavaboyu kolayca açar. Tıkalı olan yere teli sokun ve biraz zorlayın. Boru açılacaktır.
Bu yöntemleri kullanarak tıkanıklıktan kurtulabilirsiniz. Fakat öncelikle gider borularının tıkanmaması için özen göstermelisiniz.
Tıkalı lavabo nasıl açılır diye merak edenler için zengin bir içerik olmuş. Derleyen ve yayınlayanlara teşekkür ederiz. İyi çalışmalar dileriz…
Merhaba,
Teşekkür ederiz.
uvalet gideri tıkandığında tıkanık açma işi yapan bir Usta ile irtibata geçerek tuvalet gideri tıkanıklığı açılır. Oysa eğitim düzeyinin yükseldiği vatandaşın bilinçlendiği şu zamanda tıkanık açma ustasını çağırmadan önce ne tür bir tıkanıklığın olduğu ve hangi ustanın çağrılması gerektiği hususunda kısa bir değerlendirme yapılması gerekmez mi? Biz ustalar kanalizasyon olarak Diyoruz ki: Tuvalet yada lağım gideri tıkanıklıklarında iki şeyi iyi ayırt etmek gerekiyor, birincisi her hangi bir cismin tuvalet yada lavabo deliğine kaçması sonucu tıkanma, ikincisi ise sürekli tekrar eden tıkanma, bu ikisi iyi ayırt edilmeli ki onarma için çağrılacak usta seçiminde de doğru karar verilebilsin. Eğer tıkanma her hangi bir cismin tuvalet deliğine kaçması neticesinde meydana gelmişse tıkanık açma işini cihazla yada robotla tıkanık açma işi yapan firmaya yaptırmakta fayda vardır. Eğer kanalizasyon tıkanıklığı sürekli oluyorsa tıkanık açma işini sadece gelip tıkanıklığı açıp gidecek firmaya değil de, meydana gelen tıkanıklığın sebebinin anlayabilecek, tıkanıklığın tekrar olmaması için kesin çözüm üretebilecek bir ustayı çağırmak gerekecektir. Kanalizasyon sisteminde meydana gelen birçok arıza özellikle tıkanma ve su sızıntıları kanalizasyon borularının deforme olmasından dolayı meydana gelmektedir. Tıkanan boruların her hangi bir cihaz ile açılması geçici bir çözüm olsa da tıkanmaya sebep olan deformasyon devam ettiği için zamanla tıkanma olayı da tekrar ortaya çıkmaktadır. Burada yapılması gereken tıkanmaya neden olan unsurları ortadan kaldırmak yada onarmaktır. Burada konuyu üç aşamada ele almak gerekir. Birincisi tıkanma olayının her hangi bir cisim kaçması neticesinde değil de kanalizasyon sisteminde bulunan kronik arızadan meydana gelip gelmediğini tespit etmek, ikincisi, kanalizasyon sisteminde bulunan tıkanıklık kronik arızadan meydana geldiği anlaşılırsa kronik arızaya sebep olan hususları tespit etmek, üçüncüsü ise tespit edilen arızayı en uygun yöntemle onarmak yada yenilemek. Peki Tıkanma olayının tuvalet deliğine her hangi bir cisim kaçması neticesinde değil de kanalizasyon sisteminde bulunan kronik arızadan meydana gelip gelmediğini nasıl anlarız?
Admine vermiş olduğu bilgiler için teşekkürler. Yararlı bir platform olmuş. Aradığımız herşey var neredeyse.