Ütünüzü koruyun
Ütünüze düzenli bakım uygulayarak ve kullanırken dikkat edeceğiniz birkaç nokta sayesinde, ütünüzü uzun yıllar bozulmadan kullanabilirsiniz.
Ütü tabanı, ütünün en kolay zarar görebileceği yerdir. Ütü yaparken ütü tabanına dikkat etmek gerekir.
Çamaşırlarınızı çok ıslakken ütülemeyin. Çok ıslak çamaşırlar, yüksek ısıyla ütülendiğinde çamaşır desenli ise, desenli kumaşın baskıları eriyerek ütü tabanına yapışır. Yapışan desenler ütü tabanınızda tutukluk yapar. Ayrıca tabana yapışan desen diğer ütülediğiniz çamaşırlarda da leke oluşmasına neden olur.
Özellikle sentetik kumaşları ütülerken ütü ısısına dikkat etmelisiniz. Sentetik kumaşları ütülerken, sentetik kumaş için öngörülen ısı ayarının üstüne kesinlikle çıkmayın. Sentetik kumaşlarınızı belirtilen ısı ayarından daha yüksek bir ayarda ütülemeniz kumaşınızı yıpratacağı gibi, ütü tabanına da zarar verir.
Ütü tabanının zarar görmesini engellemek için, ütüleme işleminiz bittikten sonra, ütünün biraz ılıklaşmasını bekleyip, ütünün altını hafif nemli bir bezle silin.
Kireçli su da ütünüz için tehlikelidir. Ütünüzün su kısmı için mineralsiz, atık bırakmayan ütü suları kullanabilirsiniz. Ütünüz için musluk suyu kullanmamaya özen gösterin. Musluktan akan suyun kireç oranı yüksek olduğu için, zamanla ütünüzde kireçlenmeye neden olacaktır. Oluşan kireç ütünün buhar çıkış deliklerini tıkar ve su haznesinin zedelenmesine yol açar.