Vantilatör Nasıl Temizlenir?

Yaz aylarının, sıcak havaların vazgeçilmezi vantilatörler kullanıma bağlı olarak zamanla kirlenebilir. Hem pratik hem de klimaya oranla daha az maliyetli olan vantilatör temizliği nasıl yapılır?

Vantilatör ortamda buluna havayı güçlü ir şekilde yönlendirirken havada bulunan mikroorganizmaları ve tozları da gönderir. Bu sebeple içinde biriken tozların sağlınızı tehdit etmemesi için belli aralıklarla vantilatör temizliği yapmanız gerekir.

Ayaklı Vantilatör Temizliği

Öncelikle vantilatörün fişini prizden çekin. Böylece güvenlik önlemi almış olacaksınız, aksi durumda elektrik çarpabilir.

Vantilatörünüzün pervane ve motor kısmını temizlemek için kafes kısmını çıkarın. Öncelikler vantilatörünüzün kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyun. Her marka ve modelde farklı özellikler bulunmaktadır. Kafesin nasıl söküleceği konusunda kullanma kılavuzuna bakmalısınız.

Kafesi açıp pervaneyi çıkarın. Kafesi su altında yıkayabilirsiniz. Yıkarken antibakteriyel sabun kullanabilirsiniz. Ardından kafesi iyice kurulamanız gerekir.

Pervaneyi de su altında yıkayabilirsiniz. Ardından mikrofiber bezle iyice kurulayın. Islak kalması durumunda motora zarar verebilir. Pervaneye koku sıkabilirsiniz. Böylece çalıştıkça etrafına güzel koku yayar. Fakat kokunun pervanede nem bırakmamasına dikkat etmelisiniz.

Motorun sadece tozunu almanız gerekir. Motoru kesinlikle suyla temas ettirmemelisiniz. Kullanacağınız bez de kuru olmalıdır. Kesinlikle nemli ya da ıslak bez kullanmayın.

Ardından parçaları bir araya getirebilirsiniz.

Tavan Vantilatörü Temizliği

Vantilatörü kapatın ve fişini çekin. Vantilatöre erişebilmek için bir merdiven kullanın ve bu sırada düşmeyeceğinizden emin olun.

Tavan aparatını kuru bir bez yardımıyla silin. Bu işlem sırasında kesinlikle ıslak ya da nemli bez kullanmamalısınız.

Ardından vantilatörün kanatlarının tozunu alın. Bu kısmı nemli bir bezle de silebilirsiniz. Sonrasında da kuru bezle nemini almak gerekir.

Bazı tavan vantilatörleri lambalı üretilmektedir. Bu vantilatörleri temizlerken lambalarını da temizlemek gerekir. Lambayı çevirerek çıkarın ve kuru bir bezle silin. Arından duya yeniden takın.

Temizliğin ardından vantilatörü bir süre çalıştırmayın, iyice kuruması için biraz bekleyin.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu