Yaz Aylarında Yağlı Yiyecekler Tüketmek Sağlığı Tehdit Ediyor

Yaz aylarında yağlı yiyeceklerden uzak durulması ve su tüketiminin artırılması gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Aysu Bekçi sıcak havalarda nasıl beslenilmesi gerektiği hakkında bilgi verdi.

“Yağlı Yiyeceklerden Uzak Durun”

Yüksek tansiyon, kalp yetmezliği gibi hastalıkların daha sık görüldüğü yaz aylarında, terleme sonucunda oluşan mineral kaybı, baş dönmesi, bulantı ve bayılma hissine neden olabiliyor. Yağlı ya da hamurlu yiyecekler tüketmek, vücutta yorgunluğa yol açtığı gibi, baş ağrısına ve yorgunluğa da neden oluyor. Bu nedenle, yemeklerde kızartma ya da kavurma yerine, haşlama, ızgara ya da fırının tercih edilmesi öneriliyor.

“Kuruyemiş Tüketimini Azaltın”

Sıcak havalarda artan sıvı kaybını giderebilmenin yanı sıra, besin değerleri yüksek olan gıdaların tüketilmesi gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Aysu Bekçi; ceviz, fındık, badem gibi besinlerin de sıcak havalarda azaltılması gerektiğini belirtti.

Yaz Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Yaz aylarında sebze ve meyve tüketiminin artırılması, lifli gıdaların tüketilmesi, günde en az 10-12 bardak su tüketilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra, yağlı yiyeceklerden uzak durulması ve katı yağlar yerine bitkiler yağların tercih edilmesi, tuz tüketiminin dengede tutulması, şerbetli tatlı tüketiminde dikkatli olunması önem taşıyor.

Sıcak havalarda sağlığı korumak ve halsiz hissetmemek için beslenme düzenine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Bekçi, öğünlerin sıklaştırılması ve porsiyonların küçültülmesi önerisinde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu