Yaz Çiçekleri Nelerdir?
Yaz aylarıyla birlikte bahçelere canlılık ve renk geldi. Yaz çiçekleriyle şenlenen bahçeler, tüm yaz boyunca rengarenk ve canlı görünüyor.
Yaz ayları daha kurak geçebileceğinden tıpkı insanlar gibi bitikler de bu durumdan olumsuz etkilenebilir. Kuruma ve hastalık tehdidine karşı bitkilerinizin yaz mevsimini daha sağlıklı geçirebilmesi için bakımın tam vakti.
Yaz ayları içinde çiçeklenme dönemi sona eren çiçeklerin kuruyan dal ve çiçeklerinin budanması gerekir. Leylak gibi salon bitkilerini ise, beklemeden kesin. Çiçeklenme dönemi biten bitkileri kökten ayırma yöntemi ile yeniden üretebilirsiniz.
Düzenli bir sulama programı oluşturmalısınız. Sulama sitemleri kullanabileceğiniz gibi, kendi sulama programınızı da oluşturabilirsiniz. Bahçe ve bahçe bitkilerinizi düzenli aralıklarla, eşit ve gereken miktarlarda sulayarak her daim canlı görünmesini ve yazı sağlıklı bir şekilde atlatmasını sağlayabilirsiniz.
Petunya:
Suyu seven bir çiçektir. Sonbahar ortasına kadar canlılığını korur. Günün bir bölümünde gölgede kalacak şekilde konumlandırılmalıdır.
Sardunya:
Her türlü toprakta yetişen, nemli hava seven, bakımı kolay bitkilerden biri olan sardunya renkleriyle ev ve bahçeleri güzelleştiriyor.
Ortanca:
Her türlü toprakta yetişebilen ve nemli toprakları seven ortancalar, iri çiçekleriyle göz doldurur. Gölgede kalan yerlere ekilebilir.
Karanfil:
Çok sıcak bölgelerde, güneşin dik geldiği saatlerde gölgede kalacak şekilde dikilmelidir. Suyu pek sevmez.
Lavanta:
Güneşi seven lavanta, susuzluğa dayanıklıdır. Sık sık dallarının budanması gerekir. Enfes bir kokusu vardır.
Cam güzeli:
Cam güzelinin toprağını nemli tutmak ve düzenli olarak sulamak gerekir. Cam güzeli, gölgeyi de nemi de sever.
Hanımeli:
Güneş seven hanımeli, güzel görüntüsü ve mis gibi kokusuyla ev ve bahçeleri güzelleştirir. Çiçek açması için yeterince güneş görmesi gerekir.
Diğer yaz çiçekleri: yıldız çiçekleri, mine, begonya, küpe çiçeği, fulya, kadife çiçeği.