Yazlık Evinizi Yaza Hazırlayın
Tüm yıl kapalı kalan yazlıkları yaşanabilir hale getirmek için bazı hazırlıklar yapmak gerekiyor.
Yaz sıcaklarının kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı bu günlerde yazlığa gitme planları da yapılmaya başlandı. Tüm yazı, yazlığınızı temizlemekle geçirmek istemiyorsanız, ipuçlarını izleyin.
Yazlık Ev Temizliği
Yazlık evlerin en büyük temizlik işi tozdur. Eve girdiğinizde öncelikle tüm camları ve pencereleri açın. Evi bolca havalandırmanız gerekiyor. Eşyalarınızın üzerindeki örtüleri kaldırın ve çamaşır makinesinde yıkayın. Tozları almaya başlayın. Toz alma işlemi bittikten sonra camları silin.
Tül ve perdeleri çıkarıp yıkayın. Yerleri temizleyin. Mutfak dolaplarının içini silin. Tabak, bardak ve tencerelerinizi mutlaka sudan geçirin. Banyoyu temizleyin. Yataklarınıza temiz çarşafları ve pikeleri serin. Son olarak dolaplara eşyalarınızı yerleştirin. Yazlık evlerin istenmeyen misafirleri sivri sinekler için, kapı ve pencerelerinize sineklik taktırmayı unutmayın.
Yazlık Ev Dekorasyonu
Yazlık evler, deniz kenarında olduğu için nem alır. Bu nedenle paslanabilecek metal mobilyaları kullanmayın. Tahta ve ahşap mobilyaları tercih edin. Aksesuar seçimlerinde deniz kabukları, küçük dekoratif tekneler gibi denizi çağrıştıran aksesuarları tercih edin. Antreyi pastel renkli bir boya ile boyayıp, büyük bir ayna takın. Yapacağınız bu değişiklikle, ortama derinlik sağlarsınız.
Salonu geniş ve ferah göstermek için, bir duvarı açık renkli pastel bir boya ile boyayın. Üzerine desenli çıkartmalar yapıştırdığınızda salonunuz, şık bir görünüm kazanır. Koltuklarınızı düz, açık renkli keten bir kumaş ile kaplayın. Keten kumaşlar, kullanım rahatlığı sağlar.
Renk seçiminde açık yeşil, açık mavi veya sarı renk tercih edebilirsiniz. Koltuklarınızın üzerine renkli yastıklar atarak, odaya cıvıl cıvıl bir görünüm kazandırın. Halı seçerken, hasır halı veya kilim tercih edin. Kullanımı ve temizliği bakımından yazlık evlere uygun bir seçimdir.
Yazlık evlerde stor perde tercih edebilirsiniz. Soğutan stor perdeler evinizi serin tutar. Soğutan stor perdeleri, tüm perdecilerde rahatlıkla bulabilirsiniz.
Bahçe
Bahçenizdeki bitkilerin kuruyan, zayıf dal ve yapraklarını bahçe makası ile kesin. Bitkilerinize besin takviyesi yapın ve sulayın. Bahçede bulunan araç gereçleri dekoratif bir kapta toplayın. Göz önünde bulunmayacak bir köşeye yerleştirin. Bahçede kendinize bir yaşam alanı yaratın.
Yeşilliklerin arasında bir köşe açın. Renk olarak, açık renkleri tercih edin. Açık renkli ferforje koltuk takımları, bahçenizdeki yeşil renk tonları muhteşem bir uyum sağlar. Koltuk takımı yerine, armut minderleri de tercih edebilirsiniz.
Minder seçiminde de açık ve canlı renkleri kullanın. Koltukların arasına koyacağınız hasır masa ve şemsiye, konsepti tamamlayabilir. Bahçenizi, dekoratif fener ve lambalar ile ışıklandırın. Bahçenizde, güneşten korunmak için, bir gölgelik hazırlamayı unutmayın.