Giysi Bakımı Kılavuzu

Giysiler kullanıma bağlı olarak ya da yanlış yıkama sebebiyle zamanla yıpranır. Daha uzun süre kullanabilmek için giysi bakımı önemlidir.

Giysilerin ömrünü uzatmak için temizlik ve bakım süreçlerine özen gösterilmelidir.

Giysi Bakımı

Renkleri korumak için, 2 tatlı kaşığı neft yağı ve bir avuç tuzu, kaynar suya karıştırın. Giysilerinizi, kaba koyun ve su soğuyana kadar bekletin. Ütü masasına, alüminyum folyo sererek ütünüzü daha hızlı ve kolay yapabilirsiniz. Folyo, buharı azaltarak, işinizi kolaylaştıracaktır.

Sehpa örtülerini, tabak altlıklarını, masa örtülerini ve yatak çarşaflarını yıkadıktan sonra, kırışık kalmadan ütülemek istiyorsanız, kolalayın. Çarşafları ve yastık kılıflarını korumak için, yırtıkları onarmayı unutmayın. Yıkamadan önce bu işlemleri yapmanız, yırtıkların büyümesini önleyecektir.

Kanepe kılıflarını, şekillerini korumak için kolalanarak ütüleyin. Ayrıca, bu yöntem ile, daha uzun süre temiz kalacaklardır. Ütülenmesi zor ipek kumaşları, nemli ve yumuşak bir havluya sarın. Daha sonra, parafinlenmiş kağıdın etrafına dolayarak, buzdolabına koyun. Biraz bekletin ve çıkardıktan sonra, ütü işlemini gerçekleştirin.

Eğer bir süveterde onarmak istediğiniz açıklık büyük ise, bir parça tül ile o bölgeyi güçlendirin. Bu yöntem, buruşmanın önüne geçerek, onarımınızı kolaylaştıracaktır. Eğer acilen ütülemeniz gereken çamaşırlar varsa, bir kumaş torba veya tülbent içinde, 2-3 dakikalığına sıcak fırının içine atın. Bu işlemden sonra, giyecekler daha çabuk açılacaktır.

Eğer ipek bir elbiseden, yağ lekesini çıkarmak istiyorsanız, yağlı alanı bir miktar talk pudrası ile ovun. Kurumasına izin verin. Daha sora fırça ile, pudrayı temizleyin. Bu işlem, lekeyi hafifletecektir. Çamaşırların sarıya dönmesini engellemek için, çamaşır dolabının içini maviye boyayın. Çamaşırlarınızın, böylece kar beyazlığında kalacağını gözlemleyebilirsiniz. Çamaşır detarjanınızın içine, limon kabuğu rendeleyerek beyazlıklarına katkıda bulunabilirsiniz.

Yıkamadan önce giysilerinizin ceplerini boşaltın, düğmelerini çözün, fermuarı varsa, fermuarını kapatın. Giysilerinizi yıkarken asla çok yüksek ısıda su kullanmayın. İlk yıkamada giysilerin renk verme ihtimaline karşı, tek başına yıkayın. Ya da mutlaka renk verme testi uygulayın.

Giysilerinizi çitilemeksizin, nazik hareketlerle yıkayın. Lekeler için fırça kullanın. Giysileri yıkarken, bol su ile, iyice durulayın. Ağır giysilerinizi katlayın. Aksi takdirde ağırlık nedeni ile deforme olabilirler. Trikolarınızı düz bir alanda serilmiş havlu üzerinde, sererek kurumaya bırakın.

Çamaşır suyu kullanırken yalnızca soğuk su kullanın. Giysinizi çamaşır suyunda bir saatten fazla süre bekletmeyin. Giysilerinizi elde yıkarken sadece plastik ya da ahşap kap kullanın.

Giysilerinizi ütülerken daima düşük ısı derecesinden başlayın. Giysilerinizi hafif nemliyken ütüleyin. Ütüyü giysiye değdirmeden önce, altını kontrol edip, önceki ütülemeden kalan artık olmadığından emin olun.

Her zaman giysilerin yıkama ve bakım talimatlarına dikkat edin. Giysilerinizi sık sık havalandırın. Giysilerinizi dolaplarınızda muhafaza ederken, doğru şekilde katlayıp, doğru şekilde asmaya özen gösterin.

Giysi Bakımı Kılavuzu

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu