Yumuşak Poğaça Yapmanın Püf Noktaları

Pratik ve kolayca hazırlanan lezzetli poğaçalar sofraların kurtarıcılarındandır. Yumuşak poğaça yapabilmek için bazı püf noktaları bilmek gerekir.

Ağızda dağılan yumuşak poğaça yapabilmek için dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta var. Püf noktalarına dikkat ederek lezzetli poğaça yapabilirsiniz.

Yumuşak Poğaça Yapma Yöntemleri

Hamur Yumuşayana Kadar Yoğurun

Yumuşak poğaçanın en önemli püf noktası hamurun yeterince yumuşak olmasıdır. Hamur yapılırken yumuşayıncaya kadar yoğrulmalıdır. Hamurun kabarıp daha yoğun bir kıvama gelmesi de yeterince yoğrulmasına bağlıdır.

Hamuru Dinlendirin

Yeterince yoğrulan hamur aynı şekilde dinlendirilmelidir. Hazırladığınız hamuru bir kabın içerisine alın ve üstünü ıslak bir tülbentle örtün. Bu sayede hamur kurumadan dinlenir.  Hamur bir süre bu şekilde bekletilmelidir.

Hamurda Kullanılan Un Önemli

Kaliteli bir un hamurun daha çok kabarmasını ve yumuşacık olmasını sağlar. Bunun için poğaçada kaliteli un kullanılmalıdır. Bunun yanı sıra un hamura katılırken elekten geçirilmelidir. Böylece hamurun topaklanması engellenmiş olur.

Hamur Mayası da Önemli

Hem mayanın hem de hamurda kullanılan diğer malzemelerin taze olması gerekir. Yaş mayanın taze olup olmadığını anlamak için elinize alıp ufalayın. Taze maya elde ufalanıp dağılırken, bayat maya ufalanmaz. Böylece mayanın taze olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Mayalı hamur yapacaksanız hamura az miktarda da olsa şeker koyabilirsiniz. Şeker mayanın yapısı ile birleşerek hamurun daha çok kabarmasını sağlar. Maya, hamura konmadan önce ılık su konulan bir kapta eritilmeli, sonradan hamur eklenmelidir.

Malzemeler Oda Sıcaklığında Olmalı

Özellikle hamurda kullanılacak süt ve su oda sıcaklığında olmalıdır. Soğuk malzemeler hamurun yumuşak olmasını engeller. Bunun yanı sıra sıvı yağı en az miktarda kullanıp ilaveten margarin kullanılması önerilir.

Bu yöntemleri kullanarak yumuşak, ağızda dağılan ve lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu